PUSAT PAKAR PERMATA RAOOFAH

Pusat Pakar Permata Raoofah, (PHC) memulakan perkhidmatan sebagai klinik pakar bersalin dan sakit puan, Klinik Raoofah pada tahun 2008. Klinik ini telah dinaik taraf kepada sebuah Pusat Perubatan dan Pusat Bersalin 24 jam pada bulan Mac 2014. Pusat Perubatan ini ditubuhkan bagi memenuhi keperluan perubatan pesakit dan ibu-ibu mengandung yang tinggal di kawasan berhampiran dengan Bandaraya Ipoh seperti Silibin, Jelapang, Meru, Seri Iskandar, Daerah Manjung dan Hilir Perak. Pengunjung dari bandar-bandar berhampiran dan negeri-negeri utara dan selatan pula mempunyai akses mudah ke Pusat Perubatan ini melalui susur keluar Jelapang Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) dan juga melalui Lebuh Raya Ipoh-Lumut.

Pusat perubatan kini melayani perkhidmatan pesakit luar dan pesakit dalaman, untuk menyediakan perkhidmatan perubatan yang berpatutan kepada penduduk sekitar 500,000 orang yang tinggal di sekitar kawasan yang mungkin berkisar dari kalangan menengah rendah ke kelas menengah atas. Kami mencapai ini menerusi kerjasama yang erat dengan profesional penjagaan kesihatan dalam menyediakan penjagaan kesihatan yang berkualiti yang mesra, mudah diakses, berpatutan dan sesuai dengan keperluan penduduk. 

Klinik pesakit luar (OPD) mengendalikan klinik obstetrics & klinik gynaecology, klinik kanak-kanak, klinik kesuburan, pembedahan kecil dan farmasi.

Untuk pesakit dalaman, pusat perubatan mempunyai bilik operasi yang lengkap, bilik pemulihan, bilik kerja, bilik bayi dilengkapi dengan peralatan fototerapi dan bilik wad dengan peralatan terkini. 

Perkhidmatan sokongan untuk operasi pusat perubatan termasuk anaesthetics perkhidmatan, kejururawatan, perkhidmatan steril pusat (CSS) untuk alat pensterilan, perkhidmatan kebersihan dan dobi.

Waktu Operasi

Pusat Bersalin

Buka 24 Jam Sehari. 7 Hari Seminggu

Klinik Pesakit Luar

Isnin – Sabtu

9:00am – 6:00pm

Ahad

9:00am – 12:00pm

Kesihatan Anda Keutamaan Kami

Menyediakan Perkhidmatan Kesihatan Menyeluruh Untuk Wanita dan Kanak-Kanak.